Ohranjyvä on pala Tampereen ravintolahistoriaa

Kondiittorimestari Jussi Linkosuo avasi Ohranjyvän Näsilinnankadulle vuonna 1965. Yhtenä Suomen ensimmäisistä olutravintoloista paikka saavutti heti tamperelaisten jakamattoman suosion.

Viihtyisän ja intiimin seurusteluraavintolan maine levisi pian myös kotikaupungin ulkopuolelle. Esimerkiksi suomalaisen ravintolaelämän vapautumisen symbolina pidetty Puerto Ricon pannu houkutteli ihmisiä kauempaakin kokemaan eksoottisia makuelämyksiä.

Ohranjyvää ovat tehneet tunnetuksi monet tv:stä tutut kanta-asiakkaat – Reijo Salmisesta Kummelin Mauno Ahoseen. O-studion vakioasiakkaina on toki paljon muutakin väkeä, jotka nauttivat hyvän ruoan ja juoman lisäksi eloisasta keskustelusta.   

Vuodet ovat vierineet ja muoti muuttunut, mutta Ohranjyvä on edelleen sama intiimi kortteliravintola kuin yli 50 vuotta sitten. Jyvän 65 asiakaspaikkaa kutsuvat lounastamaan, viettämään iltaa ja nauttimaan klassikkoannosten lisäksi monista uusista makuelämyksistä.

Ota yhteyttä »